Здравейте ( Вход | Регистрация )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Дървовиден · [ Стандартен ] · Линеен+

> Отворено писмо до Бил Гейтс, Малко гластност за делото на един колега

Exhumator
post 14 Декември 2005, 11:18
Пост #1

Нагла твар ;-)
Group Icon

Група: Super Moderator
Постове: 4 145
От: София
Член No.: 883

14 December 2005 - Vasil Zhekoff wrote:
Отворено писмо до Бил Гейтс

Уважаеми г-н Гейтс,

пише Ви един обикновен български програмист и фен на всичко онова, което Вашата Велика Корпорация съгради камък по камък в последните 20 години. Комунизмът в България има дълбоки корени. Дълбоки, поне колкото тези на лозето на Никола Габровски, и незасегнати от стотиците "доброволни" студентски бригади, които като ята лешояди прелитаха над родните поля. Доскоро мислех, че с малко и завинаги сме скъсали с всички тези призраци от близкото минало и само откъслечните прояви на неосъзнати зомбирани младежи без средства да си купят нещо повече от AMD-K5 125MHz но с  фанелки с голи пингвини или  девойки с протрити дънки и емблеми на разюздани дяволчета по тях, и с жички от остарелия вече стандарт UTP-5 в косите (понеже т.нар. свободен код не предоставя необходимите средства за аристократични перли, или поне нормален оптичен кабел)  напомняха като бледи тъмни сенки за тези отминали смутни времена. След проведените през лятото на 2005 г. избори червеното отново е на мода, млади другарки се пускат по прашки и смущават обръгнали фенове на С/С++ по селца и паланки, ЦСКА срази Ливърпул на собствения му терен, "Зеебургер Информатик" си боядиса офиса в огнено червено, на което дори Бат'Бойко завидя и тръгна с последната оцеляла след Софиянски пожарникарска кола  в атака, а всевъзможни фенове на отворения код и противници на бръснарските ножици, самобръсначките "Жилет" и прането на чорапи започнаха да издигат  антиглобалистки лозунги и призиви, че жените са общи (все пак трябва и нещо позитивно) , както и да организират сборища (бледо копие на нашите DevDays), за които впрочем не се свенят да искат такса и да предлагат безалкохолна бира и шварцкафе, да подлагат на системен психически и напоследък явен физически тормоз верните фенове на Империята, която ние припознаваме като единствен и универсален разпространител на общочовешки цивилизационни ценности като банята, пътищата, прозорците със стъкла (а не сламените им комунарски колиби), мишките с 3 бутона, тържествените съобщения с огромен син фон и множество шестнадесетични букви и намеци за помощ от сисадмина, и т.н. и т.н.
Драги Бил,
пиша Ви това писмо, изпаднал в крайна безизходица. Т.нар. свободни софтуеристи не само посягат на утвърдени бизнес модели, но и преминаха към открито унищожение на феновете на Microsoft, ПУПРЗ(о), .Net, C#, Renault (Кой сега е шампиоооон), набор '80, смядовската луканка, уиндсърфа, ФК Берое и т.н., посредством най-брутални методи. Тъкмо преди няколко часа видни представителки на гореописаните сектантски движения заедно, организирано, користно, хладнокръвно (накратко - типично по женски) завлякоха образно казано последната риза от гърба ми (а в действителност старото ми 3 годишно кожено яке), принуждавайки ме да се прибирам по пуловерче в мрачната и студена декемврийска нощ по дългия и трънлив път към дома и любимата платформа. Силно утежняващо вината обстоятелство е това, че заедно с якето ми, те задигнаха и ключовете на култовата лимузина, явно с намерение отново нечестно да я паркират в двора на НСА с цел да привлекат млади, физически укрепнали пичове за цели, които не се побират и в най-бурните МИ фантазии.
Драги Бил, аз съм тотално сломен. След като не попаднах в челната 54-ка на най-красиви мъже във фирмата, се наложи да преживея и кошмарът на демоверсията на задаващият се век на отворения код. Моля Ви да ме спасите, осигурявайки ми скромно работно място за следващите 30 г., където да се отдам на писане на най-зловещите съобщения за грешки и на плъгини за Firefox, форматиращи твърдият диск до 101 и обратно...
Искрено Ваш....

Подпис: /не се чете/

--------------------
I am your Doctor. Sorry to inform you that you have a brain problem. Your brain is in 2 parts... Left and right. The left part has nothing right in it, and the right has nothing left in it.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Exhumator
post 14 Декември 2005, 11:41
Пост #2

Нагла твар ;-)
Group Icon

Ivan Vaklinov wrote:
Отворен отговор:

Уважаеми г-н /не се чете/,
  Бях очарован от вашето писмо. Аз се радвам че все още има дори един фен на империята във вашата фирма който
да не е изменил на каузата и да не се е подлъгал по пропагандата на пан-комунистическите идеи разпростванявани
от "Пингвинисткия Фронт за Освобождение на Сорса" и сродните му партизански движения.
  На вас като 100% лоялен слуга на империята мога да съобща следната поверителна информация: Настъпиха тежки
времена за великия ни бизнес модел. Хората вече не вярват на очевидната истина че няшият софтуер е по евтин от
безплатния (свободен) такъв. По границите на империята зачестяват набезите на варварски орди от пингвини,
дяволи, хамелеони и други подобни. Апелирам към вас за пълна мобилизация в борбата против такива  деструктивни
елементи. Моите агенти ми докладваха, че такива хора от дълго време пропагандират утопични идеи във вашата фирма,
но вие не жалейки труд и сили им се противопоставяте. За тази доблест ви награждавам с орден ПРОЗОРЕЦ II-ра степен
(с алуминиева дограма)!

Подпис: ИМПЕРАТОР xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

--------------------
I am your Doctor. Sorry to inform you that you have a brain problem. Your brain is in 2 parts... Left and right. The left part has nothing right in it, and the right has nothing left in it.
+Quote Post
drunky
post 14 Декември 2005, 20:29
Пост #3

Редовен потребител

Група: Members
Постове: 272
Член No.: 5 009

???

--------------------
Abit VH6-T, Tualatin 1300@1733 Mhz, 80 Gb Seagate Barracuda, Creative SB Live! 5.1, 512 Mb SDRAM PQI, GF MX440 350/500Mhz, IBM P76, JNC modded w 400??W PS mouse A4
Compaq Presario CDS 523 486 DX 66 Mhz
Amstrad Alt 386 SX 16Mhz 4Mb Ram
+Quote Post
vanko64
post 14 Декември 2005, 21:25
Пост #4

Редовен потребител

Група: Banned
Постове: 399
От: Бургас
Член No.: 4 323

Е хубу, ама какво му е отвореното на писмото ?
Да не е "open source" ? biggrin.gif
+Quote Post
Exhumator
post 16 Декември 2005, 15:00
Пост #5

Нагла твар ;-)
Group Icon

Зов за помощ!!!!!

Уважаеми г-н Гейтс(ИМПЕРАТОРЕ мой),

ПОООООООООООООООМООООООООООЩ!

Ние вашите верноподаници сме вече в кръгова отбрана, допряли гръб до гръб, целите окървавени.
Ситуацията в доскоро вярната ви фирма (почетен Microsoft партньор) ескалира. Рояци демони на свободния софтуер налитат на малкото останали оазиси на светлината и истината.
Любимите ни ПрозорцИ се трошат със страшна сила.
И последните останки на някога великата мрежова технология WinNT+NetBEUI загиват под ударите на бързите подривни пaртизански отряди на Linux DHCP + MasterBrowser.
Последният зашеметяващ удар върху редиците на рицарите на правата вяра бе стоварен наскоро с презентацията на новата билд система на фирмата - Genie II.
Артефактите от Artifacts Center могат да бъдат теглени само с Firefox, но не и с любимия ни Internet Explorer vX(размерът няма значение).

О светли ПРОРОЧЕ на НОВИЯ РЕД.
Ако не пратите скоро имперските легиони, въоръжени с финансови инжекции, нещата ще излязат извън контрол.
Още един удар и правата вяра ще загуби един бастион.
Така че ПОБЪРЗАЙТЕ.
Както е казал поета:
" О, летете ескадрони.
В устрема ви милиони($$$ ???)
погледи са устремени..."

И пак: НЕ СЕ БАВЕТЕ........

С Вяра във ВАС:
Един от последните мохикани и скорошна жертва в борбата с open-source :/ не се чете /

П.П.  Честно казано ,ако сте прочели докрая цялата тая безсмислица, значи работният ви ентусиазъм е спаднал до 0 К (-273' C) и очаквате Коледната ваканция като мене.

--------------------
+Quote Post

Closed TopicTopic OptionsStart new topic
Потребители, разглеждащи темата: 1 (1 гости и 0 и анонимни потребители)
Членове:

: 9th February 2010 - 07:49